Gęsina na Świętego Marcina!

  • Aktualności
Miasto z Wizją / 07.11.2018 / Komentarze
Tej wyjątkowej potrawy można spróbować w restauracji ZAMEK już od piątku

Już po raz czwarty Restauracja Centrum Konferencyjne ZAMEK w Szczecinku włącza się w ogólnopolską akcję, mającą na celu przywrócenie na polskie stoły gęsiny. Kiedyś uwielbiana, a dziś nieco zapomniana – gęś owsiana, to prawdziwa arystokracja wśród drobiu.

Przypomnijmy, że Polska jest największym producentem gęsi w Europie, a dzięki wspomnianej akcji ich spożywanie systematycznie rośnie. W restauracji CK ZAMEK oprócz pojedynczych dań, np. tatara z gęsiej piersi, gołąbków z gęsiną czy uda gęsiego w sosie borowikowym, będzie można zamówić całą gęś pieczoną, nadziewaną jabłkami i pomarańczą (porcję na 6 osób!) z różnorodnymi dodatkami.

Od 9 listopada do 2 grudnia zapraszamy wszystkich, którzy chcą spróbować tej niezwykle cennej i pełnowartościowej potrawy do naszej restauracji. Mamy nadzieję, że zachwyci Wasze podniebienia.
Szczegóły na stroniewww.zamek.szczecinek.pl

Zdjęcia: Waldemar Urbaniak (Fotourbaniak)