Wspólnie gotowali i dobrze się bawili

  • Aktualności
Miasto z Wizją / 19.11.2019 / Komentarze
Seniorzy wzięli udział w warsztatach kulinarnych

Od czerwca w Szczecinku prężnie działa Klub Aktywnego Seniora. Spotkania dedykowane dla tych nieco starszych mieszkańców naszego miasta od samego początku cieszą się dużym zainteresowaniem, o czym świadczy wysoka frekwencja podczas każdego z nich. Nasi seniorzy wyjątkowo chętnie przystają na propozycje prowadzącej Klub – Katarzyny Zielińskiej-Smulczak, jak i sami dzielą się licznymi pomysłami na tematy poruszane podczas kolejnych zajęć. Za nimi już m.in. nauka nordic walking, kurs fotografii telefonami komórkowymi czy warsztaty florystyczne.

Nasi szczecineccy seniorzy spotkali się oni po raz kolejny, aby wziąć udział w równie interesującym wydarzeniu. Tym razem w ramach Klubu Aktywnego Seniora wspólnie uczestniczyli oni w warsztatach kulinarnych, które poprowadziła Katarzyna Zielińska-Smulczak, jednocześnie koordynatorka klubu.

W trakcie spotkania seniorzy dowiedzieli się nie tylko jak smacznie, ale przede wszystkim zdrowo gotować. Poznali także szereg właściwości dyni i zalet zdrowotnych z jej spożywania. A później nauczyli, jak smacznie ją przyrządzać na różne sposoby. To właśnie bowiem dynia w trakcie warsztatów królowała w kuchni. Dodajmy, że z uwagi na liczbę chętnych, warsztaty odbyły się w dwóch turach, aby każdy z uczestników mógł wziąć w nich udział.

Tekst: Marzena Góra

Foto: Strefa Aktywnego Seniora/ Stowarzyszenie Aktywnych Kobiet