Mysia Wyspa otwiera podwoje

  • Aktualności
Miasto z Wizją / 01.05.2018 / Komentarze
Na rozpoczęcie sezonu smażona ryba i kurczak z rożna

Mysia Wyspa - to bez wątpienia najbardziej urokliwe miejsce w Szczecinku. Niemal magiczne, bo ma wieloletnią, niezapomnianą historię. Ale to temat na inną opowieść - już wkrótce.

Szczecinecka Mysia Wyspa ma zaledwie 8 lat. Po latach niebytu zaczęła się na powrót "rodzić" w roku jubileuszu 700-lecia Szczecinka. Mimo tak krótkiej historii przyciąga tłumy mieszkańców. I to nie tylko latem.

Restauracja na Mysiej Wyspie zaprasza dziś (wtorek 1 maja) na inaugurację kulinarnego sezonu. Pogoda, mimo wahnięć temperatury, ma w dłuuugą Majówkę dopisywać. Nic zatem nie stoi na przeszkodzie by wsiąść na rower i odwiedzić najpiękniejszy zakątek Szczecinka.

- Startujemy smażoną rybą i kurczakiem z rożna - ujawnia "Miastu z Wizją" Bożena Obłamska.

- Restauracja zaprasza od godz. 11. Będziemy z państwem do niedzieli 6 maja włącznie. Potem do końca maja w weekendy. W czerwcu przy sprzyjającej aurze będziemy czynni już codziennie i tak do końca tegorocznych wakacji, do piątku 31 sierpnia. A może dłużej?

W imieniu szefowej restauracji na Mysiej Wyspie serdecznie zapraszamy!

Tekst i foto: Sławomir Włodarczyk