Pomost "Centrum", a na nim smażalnia ryb
- Aktualności

Nad Trzesieckiem mamy już niemal wszystko, co zadowoli najwybredniejszego nawet mieszkańca Szczecinka, turystę, wczasowicza czy letnika. Zdecydowanie brakuje dotąd jednej rzeczy - całorocznej smażalni ryb z prawdziwego zdarzenia.
Dobra wiadomość jest taka, że od kilku lat w sezonie letnim z powodzeniem działa smażalnia ryb na pomoście "Centrum" koło ogólniaka. Tak też i będzie w tegoroczny sezonie.
- Przygotowania do uruchomienia smażalni zbliżają się ku końcowi, lada dzień, myślę, że przed weekendem, smażalnia otworzy podwoje - mówi "Miastu z Wizją' Mariusz Getka, prezes Szczecineckiej Lokalnej Organizacji Turystycznej.
- W naszym menu dominować będą ryby morskie, m.in. dorsz i morszczuk. Ale nie tylko. W naszej restauracji zasmakujemy też sandacza, sielawę i pstrąga. Oczywiście, podajemy też ryby wędzone oraz najprzeróżniejsze chłodne i ciepłe napoje, m.in. kawę, herbatę, piwo. Lokal będzie czynny od piątku - od godz. 11 do późnych godzin wieczornych, można powiedzieć, że do ostatniego klienta. Rzecz jasna godziny otwarcia mogą ulegać zmianie ze względu na panującą nad Trzesieckiem aurę - mówi "Miastu z Wizją" Przemysław Bielas, właściciel smażalni na pomoście.
Tekst i foto: Sławomir Włodarczyk