Blog „Na pół słodko” doceniony przez magazyn Good Food

  • Aktualności
Miasto z Wizją / 21.10.2016 / Komentarze
Przepis Anny Englisz pojawił się na łamach ogólnopolskiego miesięcznika kulinarnego

„Good food” to cieszący się sporą rzeszą czytelników i międzynarodową renomą brytyjski magazyn, który w minionym roku doczekał się także swojej polskiej edycji. Zaglądają do niego nie tylko osoby ceniące zdrowy styl życia i poszukujące nowych smaków, aby móc w kuchni zaskoczyć swoich bliskich. To także często obowiązkowa lektura dla zawodowych kucharzy, dietetyków czy szefów kuchni, czerpiących z miesięcznika inspiracje przydatne w dalszej pracy.

Na łamach „Good food” znajdziemy nie tylko recepty pozwalające odkryć smaki z całego świata, ale też porady, przepisy i dopracowane zdjęcia pasjonatów zdrowego gotowania, miłośników jedzenia, osób zwracających uwagę na to, co i w jakiej formie pojawia się na ich talerzach, osób często docenianych w konkursach kulinarnych czy prowadzących restauracje pod gwiazdkami Michelin.

Do tego grona dołączyła właśnie mieszkanka Szczecinka - dietetyk Anna Englisz, założycielka bloga napolslodko.com, której porady i sprawdzone przepisy na zdrowe słodkości bez cukru publikujemy w każdą niedzielę na naszym portalu. Jej praca została zauważona i doceniona przez redakcję magazynu. Tym samym w najnowszym, październikowym wydaniu „Good food” możemy znaleźć jej przepis na orkiszowe bułeczki drożdżowe z czekoladą, bez dodatku cukru. Przepis Anny Englisz zainaugurował także nowy cykl artykułów „Wypatrzone na blogu”, w którym redakcja magazynu co miesiąc prezentować będzie postać wybranego blogera kulinarnego.

Tekst: Marzena Góra
Foto: magazyn Good Food