Zamkowa restauracja zaprasza w kolejną kulinarną podróż

  • Aktualności
Miasto z Wizją / 10.04.2017 / Komentarze
Od 18 kwietnia dostępne będzie tu nowe, ciekawe menu

Ta wiadomość z pewnością ucieszy niejednego miłośnika nie tylko tradycyjnych smaków, ale także wszystkich, którzy poszukują nowych kulinarnych doznań. W szczecineckiej Restauracji Centrum Konferencyjnego Zamek wprowadzona zostanie odmieniona karta menu, a tym samym na każdego z gości już wkrótce czekać tu będą nowe smaki.

- Kuchnia zainspirowana została polską tradycją, jak również trendami europejskimi. Zależy nam, aby w naszych potrawach każdy mógł odnaleźć głębie naturalnych smaków i aromatów, które będziemy starali się uzyskać dzięki współpracy z lokalnymi  dostawcami produktów ekologicznych, m.in. z Juchowo Farm – informuje Weronika Rodziewicz z SAPiK-u.

- W nowej karcie menu pojawi się wiele nowości m.in.: troć wędrowna, foie gras, przegrzebki  w puree z mango czy też pierś z perliczki. Nie mogło również zabraknąć naszych flagowych potraw, które zyskały już grono wielbicieli. Niezmiennie można będzie skosztować naszej popularnej borowikowej, cielęciny, polędwiczek czy też słynnego już sernika z polewą karmelową. Jednocześnie segment deserów zostanie wzbogacony o m.in. torcik bezowy czy tiramisu.

Moc kulinarnych niespodzianek czekać będzie również na najmłodszych gości, z myślą o których przygotowane zostaną propozycje wchodzące w skład menu dziecięcego. Z całą pewnością warto tu zajrzeć również w cieplejsze dni, aby spróbować nowych owocowych koktajli oraz orzeźwiającej lemoniady. Dodajmy, że nowe menu będzie dostępne od 18 kwietnia.

Tekst: Marzena Góra
Foto: Sławomir Kłuciejasz/Restauracja Zamek